Rolstoelbasketbal

Rolstoelbasketbal, alles geven in een teamsport. Jongeren en volwassenen, jongens en meisjes. We trainen zowel op gemeenschappelijk, als op een voor ieder aangepast niveau. De trainingen nemen plaats op zaternamiddag van 14u.00 tot 15u.30 onder leiding van een trainer. We spelen regelmatig recreatieve wedstrijdjes tegen andere ploegen.

Trainings uur: woensdagavond van 18u30 tot 20u00 en zaterdag namiddag van 14u00 tot 15u30

Kindgroep A en B

Omnisport voor kinderen, volg je type 1 of type 2 in het BLO onderwijs, dan kan je komen deelnemen aan onze sportspelen. Dit initiatief loopt in samenwerking met de Overpeltse Jeugdsport-academie, de provinciale sportdienst, de S.V.S. (Stichting Vlaamse Schoolsport) en de Limburgse Stuurgroep voor Gehandicapten. De activiteiten nemen plaats op zaterdag.

Trainings uur: De eerste groep van 09u00 tot 10u00 (A), de tweede groep van 10u00 tot 11u00 (B)

Omnisport

Een omnisportgroep voor zowel sporters met een fysieke en/of mentale handicap. Ons aanbod is: Badminton, snelheid, reactiesnelheid, coordinatie, kortom, sla er maar eens duchtig op los. Tafeltennis, staand of zittend gespeeld. Verschillende aanpassingen maken deze sport toegankelijk voor vrijwel iedereen. Balspel , netbal, slagbal, basketbal, murderbal, minivoetbal,… spelen die al staande kunnen worden gespeeld; maar sommigen ook als rolstoelgebruiker. Gymnastiek-turnen, conditietraining, behendigheid, turnspelen, hindernissencircuit. Wij bewegen er op los. Wist je dat de meeste oefenvormen ook aanpasbaar zijn aan rolstoelgebruikers?

Trainings uur: iedere woensdagavond van 19u30 tot 20u30